"LeBron je bolji od Jordana, ali svi današnji sportisti su bolji od onih prije 30 godina"
Foto - EPA

Daryl Morey uvjeren

"LeBron je bolji od Jordana, ali svi današnji sportisti su bolji od onih prije 30 godina"

M. Šljivak

Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James često se uspoređuje sa legendarnim Michaelom Jordanom.

Mnogi tvrdi da je LBJ čak i bolji od čovjeka koji se smatra za najboljeg svih vremena, a među njima je generalni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey.

Za njega je James najbolji košarkaš svih vremena, ali je i istakao kako bilo kakve usporedbe nisu fer jer je igra veoma napredovala.

"Ljudi vole diskutovati o ovome. Za mene je LeBron najbolji koji se pojavio, to je neupitno. Međutim, nije fer ni prema Michaelu Jordanu da se tako priča. LeBron je došao godinama kasnije i igra je napredovala. Svaki sportista danas je mnogo bolji od onih prije 30 godina", rekao je on i dodao je:

"Ako bi MJ igrao u ligi danas, to bi bilo veoma interesantno, ali ako pitate ko je najbolji svih vremena, to je očito", dodao je Morey aludirajući na Jamesa.

Top Komentari

LOLLOL
U doba MJa Bog zna koliko hall of famera ostalo bez slave jer ih je MJ ubijao. Kobe borbe vodio protiv onakvog zapada i uzeo 5 prstena na kraju dok se james setao istokom i sa onakvim heatom samo dva prstena. U njegovo vrijeme steph 3 prstena, kd 2, leonard 2, etc etc... Lebron je genije kosarke alinkosarka se igra na pobjedu i u tome su kobe i mj pogitovo ispred
7 1
dinass
Nemas ti pojma druze,MJ je bio slavniji od sporta kojim se bavio a LJ mozda nije ni najbolji u NBA danas pored Duranta,Hardena i ostalih.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi