Zmajevi večeras u Pardubicama: Češka sa pojačanjima, naši košarkaši sa velikim motivom

Kvalifikacije za SP

Zmajevi večeras u Pardubicama: Češka sa pojačanjima, naši košarkaši sa velikim motivom

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nastavlja kvalifikacije za Mundobasket.

U petom kolu drugog kruga gostuje u Pardubicama kod selekcije Češke.

Češku smo dobili u prvom meču u Skenderiji sa 97:90, ali večeras će biti totalno drugačija priča jer naši protivnici nastupaju u skoro najjačem sastavu.

Sada selektor Ronen Ginzburg na raspolaganju ima prvu zvijezdu češke košarke Tomaša Satoranskog, dojučerašnjeg NBA igrača koji je nedavno potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom, a tu su još Patrik Auda i Ondrej Balvin, koji također nisu igrali meč u Sarajevu.

S druge strane, Adis Bećiragić je nedavno preuzeo klupu Zmajeva i imao malo vremena da upozna ekipu te uigra nove akcije, ali ipak vjeruje da može pronaći kombinaciju za otključavanje vrata prema pobjedi i plasmanu u drugi krug kvalifikacija.

"Dosta se tu stvari vrti oko Satoranskog, on donosi veću dimenziju i na ostalim pozicijama. Pripremamo neka taktička iznenađenja, momci su spremni. Igrat ćemo čvrsto i agresivno, pokušati ih natjerati da griješe", ističe Bećiragić.

Utakmica Češka Republika – BiH u Enteria Areni počinje večeras u 20 sati.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nakon četiri odigrana kola, Bosna i Hercegovina je na omjeru 2-2, a Češka na omjeru 1-3.

U drugom meču naše grupe Bugarska će dočekati Litvaniju.

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Nurkiću morel se ležat ljudino??
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi