Češke zvijezde potvrdile nastup u kvalifikacijama

Težak izazov za BiH

Češke zvijezde potvrdile nastup u kvalifikacijama

Midhat Šljivak

Protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, selekcija Češke, imaće na raspolaganju dvije najveće zvijezde.

Prije mjesec dana potvrdu za nastup u nacionalnom timu dao je košarkaš Washington Wizardsa Tomas Satoransky, a danas je to učinio i krilni centar Fenerbahčea Jan Vesely.

Vesely će se u reprezentaciju pojaviti nakon dvije godine. U proteklom periodu nije igrao zbog već poznatih problema sa kvalifikacionim prozorima, a propustio je i prošlogodišnji Eurobasket.

Ipak, sada je selektoru Ronenu Ginzburgu potvrdio dolazak, a sada se čeka još potvrda dolaska Ondreja Balvina, 217 centimetara visokog košarkaša Gran Canarije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Česi će sa Satoranskim i Veselim sigurno biti itekako težak rival, a utakmica protiv ove selekcije igra se 16. septembra u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

Češka u drugi krug ulazi sa omjerom od 5-1 kojeg su ostvarili bez najvećih zvijezda i u grupi sa Islandom, Finskom i Bugarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi