Četiri produžetka u Moda Centru: Jokiću ponestalo snage, Blazersi poveli u seriji!

NBA Play-off

Četiri produžetka u Moda Centru: Jokiću ponestalo snage, Blazersi poveli u seriji!

Tek drugi put u historiji NBA košarke jedan meč play-offa okončan je nakon čak četiri produžetka. Historijski meč odigrali su Portland Trail Blazersi i Denver Nuggetsi, a na kraju su Blazersi pobjedom na domaćem terenu stigli do 2:1 u seriji.

Nakon 68 minuta borbe, konačni rezultat u Moda Centru je bio 140:137 za Blazerse.

Utakmica je bila neizvjesna od samog početka. Nijedna ekipa se nije uspijevala odlijepiti, Portland je u dva navrata ima +10, dok je najveća prednost Nuggetsa bila šest poena.

Iako su Blazersi od polovine treće do polovine četvrte dionice čuvali predost, Nuggetsi su uspjeli ostati dovoljno blizu da uvedu utakmicu u neizvjesnu završnicu. Čak su i preuzimali prednost u zadnjim minutama, ali su u posljednjih pola minute ušli sa zaostatkom od dva poena.

Ipak, Barton je pogodio polaganje za 102:102 i odveo utakmicu u produžetak.

Jokiću koji je tokom regularnog toka utakmice bio sjajan je u produžecima ponestalo snage, pa je tokom njih četiri ubacio svega tri poena i promašio nekoliko jako bitnih šuteva.

Nuggetsi su bili blizu pobjede u prvom produžetku, ali su u ključnom momentu izgubili loptu, da bi Blazersi nekako uspjeli poentirati na drugoj strani za 109:109. Svoju ekipu je tada spasio McCollum pogodivši floater 8.7 sekundi prije kraja.

Nakon drugog produžetka rezultat je glasio 118:118. McCollum je minutu i pol prije kraja ovog produžetka pogodio trojku i doveo Blazerse u prednost od 118:116, ali je Harris uspio poravnati minut i tri sekunde do kraja. U posljednjoj minuti nije bilo koševa, pa se prešlo i na treći produžetak.

Denver je bio jako blizu trijumfa u trećem produžetku, ali je Lillard spasio svoju ekipu. Prvo je 27 sekundi prije kraja ovog dijela igre smanjio na 127:129, da bi osam sekundi do isteka vremena košem za 129:129 odveo utakmicu u četvrti produžetak.

U četvrtom produžetku je Portland nekako uspio stići do pobjede, a ključnu ulogu je odigrao Rodney Hood. On je pogodio za vodstvo svoje ekipe od 135:134, a ubrzo nakon toga i trojku za 138:136.

Jokić je pet sekundi do kraja propustio priliku izjednačiti pošto je pogodio samo jedno slobodno bacanje, dok je Seth Curry sa linije za slobodna bacanja potvrdio pobjedu Portlanda i nešto manje od tri sekunde prije kraja postavio konačni rezultat. Imali su Nuggetsi priliku za posljednji napad, ali su bili brzopleti, pa od njega nije bilo ništa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio CJ McCollum sa 41 poenom, dok je Lillard ubacio 28. Hood je dodao 19, a Kanter 18.

Kod Nuggetsa je najefikasniji bio Jamal Murray sa 34 poena, dok je Nikola Jokić upisao triple-double sa 33 poena, 18 skokova i 14 asistencija.

Top Komentari

gumenakita
ma samo sutnite toga cetnika,hebo mamu svoju
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi