Enes Kanter odnio prvu pobjedu: Utakmice Portlanda se sada mogu gledati u Turskoj
Ove sezone je na porsjeku od 13.7 poena i 9.8 skokova po utakmici, a igrao je još i za New York Knickse, koji su ga nedavno otpustili (Foto: EPA)

Potvrđeno od strane NBA lige

Enes Kanter odnio prvu pobjedu: Utakmice Portlanda se sada mogu gledati u Turskoj

M. Šljivak

Košarkaš Portland Trail Blazersa Enes Kanter veliki je protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Kanter otvoreno podržava lidera pokreta FETO Fethullaha Gulena. Ova organizacija se smatra terorističkom u Turskoj i to je ovog košarkaša skupo koštalo.

U Tursku više ne može ući. Proglašen je teroristom i osuđen je na četiri godine zatvora zbog vrijeđanja predsjednika Erdogana, a utakmice timova za koje igra nisu se mogle prenositi u Turskoj.

Tako u prethodnom periodu gledaoci u Turskoj nisu mogli gledati Kantera u najjačoj ligi svijeta, no to se od danas promijenilo.

Da su svi nesporazumi riješeni potvrdio je zamjenu komesara NBA lige Mark Tatum.

"Navijači u Turskoj mogu gledati sve utakmice doigravanja među kojima su i utakmice koje igraju Portland Trail Blazersi i Enes Kanter", rekao je Tatum, te je istakao i da je raskinuta saradnja sa ljudima koji su vodili poslove za ligu u Turskoj.

Tako će gledaoci u ovoj zemlji konačno moći da gledaju utakmice u kojima igra Kanter. Ipak, optužbe protiv njega još uvijek su na snazi i pored četverogodišnjeg zatvora zbog uvreda, vjerovatno ga čeka još veća 'robija' zbog podržavana organizacije FETO.

Pored Kantera, vlasti u Turskoj su u potrazi za legendarnim fudbalerom Hakanom Šukurom, a zbog pripadnosti FETO-u uhapšen je i još jedan bivši fudbalski reprezentativac Arif Erdem.

Kanter je nedavno postao član Trail Blazersa, a 26-godišnji košarkaš je postao prvi centar ekipe nakon povrede Jusufa Nurkića pred samo doigravanje.

Ove sezone je na porsjeku od 13.7 poena i 9.8 skokova po utakmici, a igrao je još i za New York Knickse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi