Šta je zasmetalo Jusufu Nurkiću?
Bh. centar je poznat po tome da ne krije emocije i da uvijek kaže ono što misli. Tako je bilo i ovog puta (Foto: EPA)

Zanimljiv komentar bh. centra

Šta je zasmetalo Jusufu Nurkiću?

Midhat Šljivak

Jusufa Nurkića nažalost ne gledamo u NBA doigravanju ove sezone.

Bh. centar je u finišu regularnog dijela sezone doživio lom noge na utakmici protiv Brooklyn Netsa i za njega je ova košarkaška godina završena.

Srećom, oporavak teče jako dobro, pa će Nurk na parket vjerovatno već početkom naredne godine, a za sada uz oporavak često možemo od bosanske zvijeri čuti i zanimljive komentare ostalih utakmica.

Uglavnom Nurkić komentariše utakmice koje igra njegov Portland. Međutim, sinoć je imao šta da kaže na činjenicu da trener Toronto Raptorsa Nick Nurse ne koristi usluge Marca Gasola na pravi način.

Raptorsi su sinoć razbijeni od Philadelphia 76ersa (116:95) i sada gube 2:1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije, a Nurkić tvrdi da Nurse ne koristi Gasola na pravi način.

"Smiješno je da Toronto Raptrosi koriste samo pet posto onoga što Marc Gasol zna. Ludo. Još uvijek je je...o dobar", napisao je Nurkić.

Gasol je u sinoćnjem meču odigrao 29 minuta. Ipak, nije učinio previše i ubacio je sedam poena i uhvatio je šest skokova uz dva pogođena šuta iz šest pokušaja.

Ipak, Nurkić smatra da se Gasol jednostavno mora bolje koristiti i da bi upravo on mogao biti dobitna kombinacija za Raptorse u duelu protiv 76ersa.

Međutim, tako očigledno ne smatra trener franšize iz Toronta i Gasol ne pokazuje previše na parketu.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Koga boli k šta on komentariše?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi