Charles Barkley i njegov kontroverzni izbor najboljih košarkaša svih vremena

LeBron tek sedmi

Charles Barkley i njegov kontroverzni izbor najboljih košarkaša svih vremena

E. Škorić

Bivši NBA košarkaš Charles Barkley izazvao je dosta kontroverzi nakon izbora najboljih košarkaša u povijesti lige.

Barkley je birao najbolje i očekivano na prvo mjesto stavio Michaela Jordana, koji je posljednjih dana u centru pažnje zbog objavljenog serijala "Posljednji ples" u kojem su otkrivene mnoge tajne iz karijere i života legendarnog košarkaša Chicago Bullsa.

Nakon Michaela, na njegovoj listi najboljih košarkaša našao se Oscar Robertson, zatim Bill Russell, Wilt Chamberlain i Kareem Abdul-Jabbar- Smatra da su svi oni dosta izjednačeni, pa je rekao da "ne moraju nužno biti poredani tim redosljedom".

Kobea Brayanta stavio je na šesto mjesto, a tek na sedmo LeBrona Jamesa, danas najboljeg košarkaša svijeta.

“Znate, ja zaista volim Lebrona i način na koji on igra, ali mislim da ne bi želIo da ima išta sa ‘Bad Boys’ Pistonsima sa kraja osamdesetih”, dodao je Barkley.

Barkley nikada nije osvojio NBA ligu iako je 1993. godine bio proglašen najkorisnijim igračem u sezoni.

Top Komentari

EdwinPol
Sta ce bolan novinarcicu Le bron u drustvu tih giganata... i sedmo mjesto mu je premija. Novinarcicu, kosarka se igrala i prije nego sto si je ti poceo gledati prije 14 godina
3 1
Realist
Lebron je fizikalac nema vjestino ko ostali nabrojani
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi