Charles Jenkins se vratio u Crvenu zvezdu

Amerikanac ponovo u crveno-bijelom dresu

Charles Jenkins se vratio u Crvenu zvezdu

Crvena zvezda slaže kockice za novu sezonu u kojoj će ponovo igrati Euroligu, a danas je potvrđeno još jedno pojačanje za cveno-bijele.

Riječ je o Charlesu Jenkinsu (30), a njegov angažman u Zvezdi je potvrdio menadžer Miško Ražnatović, objavom na Twitteru.

Tako je ono što se špekulisalo proteklih dana i ozvaničeno.

Inače, Jenkinsu će ovo biti treći put da oblači dres Crvene zvezde. Amerikanac je dres Crvene zvezde već nosio od 2013. do 2015. i od 2016. do 2017. godine.

Miljenik navijača, Jenkins se u dresu Crvene zvezde 2017. godine okitio i titulom MVP-a finala ABA lige.

Iskusni bek je ovaj put potpisao dvogodišnji ugovor sa beogradskim timom.

Inače, Jenkins je svojevremeno nastupao u NBA ligi za Golden State Warriorse i Philadelphia 76erse, dok je u Evropi osim za Zvezdu igrao još za Milano i Khimki, u kojem je i imao zadnji angažman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi