Crvena zvezda predstavila prvo pojačanje

Amerikanac zadužio crveno-bijeli dres

Crvena zvezda predstavila prvo pojačanje

Iskusni američki košarkaš Derrick Brown novo je pojačanje Crvene zvezde.

Nakon što su Lazić, Beron, Čović i Simanić stavili potpise na nove ugovore, crveno-bijeli su danas predstavili prvu akviziju u ljetnom prijelaznom roku, tačnije Derricka Browna.

Brown ima 32 godine i veliki staž igranja u NBA i evropskim klubovima koji su se takmičili u Euroligi ili borili za trofej u Eurokupu, a posljednja stanica u njegovoj karijeri je bio Anadolu Efes.

"Našem timu Brown će donijeti ogroman kvalitet i veliko iskustvo. Pokrivat će pozicije krilnog centra i centra", saopštili su, između ostalog, iz Crvene zvezde.

S druge strane, Brown je pri pregovorima s beogradskim klubom činio razne finansijske ustupke kako bi stigao u Crvenu zvezdu s kojom vjeruje da može biti konkurentan u Euroligi naredne sezone.

Detalji ug ovora s Brownom nisu saopšteni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi