Najbogatiji YouTuber na svijetu investirao je u kultni klub

Početak velike priče

Najbogatiji YouTuber na svijetu investirao je u kultni klub

Edmir Škorić

Kultni klub dobio je veliku pomoć, budući da je postigao dogovor o saradnji sa najbogatijim YouTuberom na svijetu.

"Uvjereni smo da će ovo inovativno, novo partnerstvo značajno uticati na razvoj obje strane", rekao je u saopštenju Fred Whitefield, direktor operacija i predsjednik kluba.

I definitivno je tako. Nema nikakve sumnje da će kanal slavnog YouTubera značajno biti povećan sa novim pretplatnicima, a mnogo toga dobit će i Charlotte Horneti, NBA tim koji je donedavno bio u vlasništvu legendarnog košarkaša Michaela Jordana.

Hornetsi su prošle sezone zauzeli tek 14. mjesto u Istočnoj konferenciji NBA lige, a nedugo nakon toga je Jordan prodao tim koji je kupio prije 13 godina. Novi vlasnici su najavili niz promjena i nova ulaganja.

Klub je objavio da je počela saradnja sa 25-godišnjim Jamesom Donaldsom, koji je poznat pod nadimkom MrBeast, kako se i zove njegov kanal na poznatoj mreži sa video snimkama.

Oglasi

Njegova firma koja proizvodi bombome, Freastables, odlučna je da pomogne Hornetsima i bit će zvanični partner ovog NBA tima, dok će se logo firme pojaviti i na dresovima. Osim toga, partnerstvo uključuje i predstavljanje brenda snack tokom intervjua i konferencija za novinare.

"Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Feastables i MrBeastu iz Sjeverne Karoline u našu porodicu. Ponosni smo što predstavljamo MrBeast fanove našem timu i promovišemo Feastables navijačima NBA lige širom svijeta. Uvjereni smo da će ovo inovativno novo partnerstvo značajno utjecati na obje strane“, rekao je u saopštenju glavni operativni direktor i predsjednik Hornetsa Fred Whitefield.

Donaldson je najveći pojedinačni kreator na YouTubeu, a njegov kanal je drugi po veličini u svijetu, trenutno ima 196 miliona pratilaca. I to samo na glavnom računu. Štaviše, već je prikupio više od 30 milijardi pregleda. 19. avgusta postavio je svjetski rekord jer se njegov film "Svaka zemlja na zemlji bori za 250.000 dolara!" prikupio 59 miliona pregleda u samo 24 sata.

Hornetsi trenutno igraju predsezonske mečeve i 13. oktobra će odmjeriti snage sa Washington Wizardsima. Novu sezonu u NBA ligi otvorit će protiv Atlanta Hawksa 26. oktobra.

Top Komentari

JuventinoBK
A jes ovo ludo! Zamisli da imas svoj brend i sponzorišeš svoj klub!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi