Dončić o svom povratku u Evropu: "Samo jedan klub dolazi u obzir"

Jednog dana...

Dončić o svom povratku u Evropu: "Samo jedan klub dolazi u obzir"

Edmir Škorić

Slovenski reprezentativac Luka Dončić neće tako skoro napustiti NBA ligu, ali ako se to i dogodi za nekoliko godina, zna gdje će ponovo igrati u Evropi.

Luka Dončić trenutno je jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi i s nestrpljenjem čeka početak nove sezone. U jeku priprema za istu, on i Mavericksi odigrali su dva meča sa Minnesotom, a sada su doputovali u Madrid.

Upravo u Madridu je počela velika karijera Dončića. On će se večeras od 20:45 sati sastati sa bivšim klubom, a prije ovog velikog spektakla stao je pred novinare i sa širokim osmijehom na licu odgovarao na razna pitanja.

„Bez Madrida ne bih bio tu gdje sam sada. Ovde sam sve naučio. Biće to veliki izazov, neće biti lako igrati protiv Real Madrida. Sve će mi biti veoma uzbudljivo, čekao sam ovaj meč mjesecima", objasnio je Dončić i nastavio:

"Kada sam otišao, mnogo puta sam rekao Marku Cubanu da se vratim. On me je poslušao. Nadam se da ćemo jednog dana igrati na Bernabeuu i da će nas NBA vratiti ovdje".

Oglasi

"Ako se vratite u Evropu, sigurno ćete znati gdje vam je dom", upitao je jedan od prisutnih novinara.

"Ako se jednog dana vratim u Evropu, siguran sam da ću se vratiti u Madrid. Ne znam kakva će biti budućnost, ali ako se vratim vratiću se u Madrid 100 posto", odgovorio je Dončić.

Kao dijete je Luka došao u Madrid i veoma brzo postao bitan igrač slavnog Reala, osvojio je sve što se moglo osvojiti, pa otišao u NBA ligu i tamo je jedna od glavnih faca, mada i dalje čeka na svoj prvi prsten.

Prije dva dana Luku su upitali ko je najbolji košarkaš svih vremena, a on je bez ikakvog razmišljanja rekao da je to Micahel Jordan.

To je pomalo iznenađenje jer je poznato da Dončić nije skrivao divljenje LeBronu Jamesu tokom cijele karijere te da je bio oduševljen kada je još kao rookie dobio dres popularnog kralja.

24-godišnjak rođen u Ljubljani je u karijeri igrao samo za dva kluba, a to su Real Madrid i Dallas te ne postoji nikakva naznaka da bi mogao uskoro mijenjati sredinu jer je u potpunosti fokusiran na Mavse.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi