LaMelo Ball dobio 260 miliona dolara

Maksimalna cifra

LaMelo Ball dobio 260 miliona dolara

Midhat Šljivak

Zvijezda Charlotte Hornetsa LaMelo Ball (21) dogovorio je novi ugovor s timom vrijedan nestvarnih 260 miliona dolara za pet godina. To je bio maksimalan ugovor kojeg je mogao dobiti.

LaMelo Ball ostaje i narednih pet godina član Charlotte Hornetsa. 21-godišnji košarkaš je dogovorio maksimalan ugovor od 260 miliona dolara s ovim timom čiji je član od dolaska u najjaču ligu svijeta.

Nije Hornetsima smetalo to što je LaMelo propustio 84 od mogućih 246 utakmica tokom tri sezone. Imao je ozbiljne probleme s povredama, no na kraju je ipak dobio maksimalnu cifru.

Novi ugovor za sjajnog playmakera znak je da će novo rukovodstvo kluba graditi ekipu oko njega, a on je u prošloj sezoni bio zaista odličan s 23.3 poena, 8.4 asistencija i 6.4 skokova po utakmici.

Tokom tri sezone u Hornetsima Ball je na prosjecima od 19.4 poena, 7.3 asistencije, 6.4 skokova uz jako dobar procenat šuta od 42.6 posto za dva i 37.7 posto za tri.

Oglasi

LaMelo Ball ne troši novac od NBA ugovora: Pametniji sam od toga...

LaMelo Ball navodno nije potrošio ni dolara od svog dosadašnjeg NBA ugovora. To je mladi košarkaš potvrdio u razgovoru za ESPN i poprilično je iznenadio sve.

"Ne trošim novac od NBA ugovora. Pametniji sam od toga", rekao je prije nekoliko mjeseci u razgovoru za ESPN LaMelo Ball.

Ispostavilo se da Ball ima zanimljiv biznis sa strane. On zarađuje jako dobre cifre iznajmljujući svoj Rolls Royce i to mu donosi dodatnu zaradu.

Također, dosta novca mu dolazi i od sponzorskih ugovora, pa nije nikakvo čudo što novac od NBA ugovora još uvijek ne želi ni da takne.

Ball je 2020. godine sa Charlotte Hornetsima potpisao rookie ugovor vrijedan 35.6 miliona dolara za četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti