Chicago bolji od Miamija, Lakersi se ne šale
Foto: NBA

NBA liga

Chicago bolji od Miamija, Lakersi se ne šale

U noći sa četvrtka na petak u najjačoj ligi na svijetu odigrana su četiri meča.

Chicago Bullsi savladali su Miami u American Airlines Areni rezultatom 98:95.

Do pete pobjede u prvenstvu vodio ih je Jimmy Butler sa 20 poena i pet asistencija, a još pet igrača Chicaga bilo je dvocifreno. Robin Lopez i Rajon Rondo dodali su po 16 koševa. Centar Bullsa imao je i devet skokova, dok je Rondo upisao 12 uhvaćenih lopti i šest asistencija. Dwyane Wade nije baš bio šuterski raspoložen protiv svog bivšeg kluba (5/17), ali je uspio da uknjiži 13 koševa i sedam skokova. Sa druge strane, kod domaćina se izdvojio Hassan Whiteside sa 20 poena, 20 skokova i tri blokade.

Poslije devet uzastopnih poraza, konačno je svanulo i New Orleansu.

Anthony Davis i društvo noćas su iznenadili u gostima ekipu Milwaukeeja (112:106) i tako upisali prvi trijumf u ovoj sezoni.

Davis je po običaju predvodio svoj tim sa 32 poena i osam skokova. Dobru partiju pružio je i E'Twaun Moore sa 20 koševa, kao i Tim Frazier sa double-double učinkom (15 poena i 10 skokova).

Jabari Parker sa 33 poena i devet skokova bio je daleko najbolji kod domaćina, a istakao se i Giannis Antetokounmpo sa 17 pogodaka, 10 uhvaćenih lopti i dvije blokade.

Bh. reprezentativac Mirza Teletević noćas se nije proslavio jer je meč završio sa samo pet pona, uz očajan šut iz igre (1/6).

Golden State je bio ubjedljiv protiv Denver Nuggetsa (125:101). Stephen Curry je odigrao još jednu odličnu utakmicu, pa je meč u Pepsi Centru završio sa 33 poena (sedam trojki) i sedam asistencija. Pratili su ga Klay Thompson sa 19 poena i Kevin Durant sa 18 koševa i devet skokova. U sastavu Denvera bolji od ostalih bio je Jamal Murray sa 14 koševa. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić zabilježio je devet poena, tri skoka i jednu blokadu.

Do pobjede su noćas došli i LA Lakersi koji su u gostima bili bolji od Sacramento Kingsa sa 101:91.  

Lakerse je do petog trijumfa u sezoni vodio Lou Williams sa 21 poenom. D'Angelo Russell postigao je 17 koševa, a Nick Young jedan manje. DeMarcus Cousins je za domaćina ubacio 28 koševa i tome dodao devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi