Dwyane Wade novi igrač Chicago Bullsa
Foto: EPA

Ugovor na dvije godine

Dwyane Wade novi igrač Chicago Bullsa

M. Šljivak

Nakon 13 godina i tri naslova prvaka NBA lige Dwyane Wade je odlučio napustiti Miami Heat.

Ovaj 34-godišnji košarkaš dogovorio je uslove dvogodišnjeg ugovora s Chicago Bullsima u kojem će zaraditi 47,5 miliona dolara.

Wade je dobio mogućnost da u drugoj sezoni ima opciju izbora novog tima, a svojom odlukom je poprilično šokirao košarkaški svijet.

Da bi napravili prostora za Wadeov ugovor, Bullsi su poslali Mikea Dunleavyja u Cleveland, dok je Jose Calderon novi igrač Los Angeles Lakersa.

Sjajni košarkaš je kompletnu karijeru proveo u Miamiju. U ekipi s Floride je osvojio tri NBA naslova prvaka, te se smatra jednim od najboljih košarkaša u povijesti ovog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi