Novi poraz Portlanda i skromna noć Jusufa Nurkića

Chicago bio bolji

Novi poraz Portlanda i skromna noć Jusufa Nurkića

H. Zilić

Portland Trail Blazersi upisali su novi poraz u tekućoj NBA sezoni.

Portland je večeras poražen od Chicago Bullsa rezultatom 130:116.

Blazersi dobro otvaraju meč i dobili su prvu četvrtinu sa 29:35, ali onda Bullsi ubacuju u brzinu više. Drugi period su dobili sa 44:30, a treću četvrtinu su odveli u svoju korist rezultatom 31:27.

Pokušavao je Portland da se vrati u meč u posljednjoj četvrtini, ali Bullsi su odigrali sjajan meč i slavili sa konačnih 130:116.

Bullse je do trijumfa predvodio sjajni Vučević sa double-double učinom od 24 poena i 14 skokova, dok je DeRozan dodao 23 poena i deset asistencija. U timu iz Chicaga treba izdvojiti i LaVinea koji je ubacio 20 poena.

Kod Portlanda McCollum je bio najraspoloženiji pojedinac sa statistikom od 29 poena, pet skokova i četiri asistencija, dok je naš Jusuf Nurkić imao skromnu noć. Nurkić je za 26 minuta na parketu upisao 11 poena, dodao četiri skoka i jednu asistenciju.

Top Komentari

Utjug
Zakuco te Vucevic, sazvako i ispljuno ko hracku. Ovoga Jokic i Vucevic je*u pa rasturaju
0 9
King_Kenny
...rasturio ga je Vucevic,mora se priznati,ali nema tu ni timske odbrane,tako da nije do Nurkica...nadam se da ce se ispaliti iz ovog rastimanog orkestra...klupa Bullsa rijesila utakmicu,postigli su 25 poena vise nego klupa Portlanda...asistencije,skokovi,sve na strani Bullsa...imali ljudi dva igraca sa dvocifrenim brojem asistencija,sta reci...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi