Gegić i Cibona nisu imali rješenje za Partizan
FOTO: ABA liga

Tirjumf beogradskog tima

Gegić i Cibona nisu imali rješenje za Partizan

H. Zilić

U četvrtom kolu ABA lige sastale su se dvije neporažene ekipe Cibona i Partizan.

Iskusnija ekipa iz Beograda savladala je podmlađene Cibose rezultatom 61:79.

Prvi period Partizan je dobio sa 11:22, nakon toga se budi Cibona i drugi period je dobila 26:19, ali ipak u nastavku beogradski tim je ubacio u brzinu više. Trećio period je pripao Partizanu sa 13:16, a posljednji period identično kao i prvi sa 11:22 za konačnih 61:79.

Partizan je do trijumfa predvodio LeDay sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je Punter meč završio sa deset poena, tri skoka i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima Cibone sjajnu formu nastavio je Prkačin koji je večeras imao double-double učinak od 14 poena i deset skokova, dok je naš Amar Gegić odigrao još jednu solidnu partiju i susret završio sa sedam poena, četiri saoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi