Isplivava prljav veš nakon devet godina: "Cibona je Zvezdi prodala učešće u Euroligi!"

Šokantne tvrdnje

Isplivava prljav veš nakon devet godina: "Cibona je Zvezdi prodala učešće u Euroligi!"

E. Ganibegović

Nažalost, ni sport nije operisan od mutnih i kriminalnih radnji, a one se uglavnom ili ne otkriju ili otkriju godinama kasnije. Sada bi se mogla pokrenuti nova velika afera kada je u pitanju regionalna košarka.

Godine 2014. na iznenađenje mnogih Cibona je osvojila ABA ligu. Final-four održan je u Beogradu, a Cibona je u finalu slavila protiv Cedevite za koju je tada igrao i Jusuf Nurkić.

Tako je Cibona trebala igrati Euroligu naredne sezone, no od toga nije bilo ništa i sada polako prljav veš izlazi na vidjelo.

Franjo Arapović, koji je za Cibonu igrao osamdesetih godina 20. stoljeća, u podcastu "ProSport" istakao je da je Cibona Crvenoj zvezdi prodala učešće u Euroligi za 800 hiljada eura.

"Cibona proda Euroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovjek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to.

Gledam televiziju gdje predsjednik Zvezde Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su prije dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Euroligu za 800 tisuća eura, a on kaže to je puno manje od 1.2 milijuna koliko je tražio ULEB. I šta sad?", ispalio je Franjo bez dlake na jeziku.

Oglasi

"Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni sretni, ali zašto niko nije pitao? Ne znam da li se sjećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Euroligi.

Bit će para da se igra Euroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umjesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga? Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani", nastavio je u istom tonu. 

Kaže da je Cedevita smetala sitnim kriminalcima, te da se zbog njih preselila u Ljubljanu, prijestolnicu Slovenije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Morat ćemo jednog dana to otvoreno reći, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš raditi, ako je plata u klubu inače 5. u mjesecu, a gospodin Tedeschi nazove 4. i izvinjava se jer će plata biti dan kasnije", zaključio je Franjo Arapović.

Vidjet ćemo da li će Arapović dobiti poneki odgovor, no tvrdnje koje je iznio su teške i očekuje se nastavak ove "sapunice". 

Top Komentari

Prazina
Ovo je jasno kao dan. Pa to se znalo i onda, odmah nakon hrvatskog finala u Beogradu. I što sad? Tko može nekome to zabraniti? Zašto Cedevita nije htjela kupiti Euroligu kad je izgubila finale? Zvezda je platila jer je bila najbogatija i to je to
1 0
Brazuka
Isplivava? Nova riječ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi