Mornar ima košarkaša sa druge planete: Pitanje je samo koje će sve rekorde oboriti
FOTO: ABA liga

I večeras je bio nezaustavljiv

Mornar ima košarkaša sa druge planete: Pitanje je samo koje će sve rekorde oboriti

H. Zilić

U ABA ligi ove sezone gledamo pravu košarkašku zvijezdu.

S punim pravom to možemo reći za člana Mornara iz Bara Darrona Russella.

U prva dva kola Russell je postigao preko 80 poena, a u prošlom kolu je oborio rekord ABA lige postigavši 47 poena za jedan meč.

Nevjerovatni američki šuter je oduševio regionalnu i evropsku košarku, mnogi ga vide u NBA ligi, a i večeras je nastavio svoju seriju.

U šali možemo reći da je "razočarao" jer je protiv Cibone ubacio "samo" 35 poena.

Naravno ovo su cifre koje zaslužuju duboko poštovanje, ali čini se da je Russell malo razmazio ljubitelje košarke nakon prva dva nestvarna kola.

Inače njegovo novo sjajno izdanje nije bilo dovoljno Mornaru koji je poražen u Zagrebu rezultatom 91:88.

Cibose je do trijumfa predvodio Bundović sa 25 poena, sedam skokova i dvije asistencije, pomagao mu je Kapusta sa 21 poenom i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mornar je sada na omjeru 2-1, a Cibona na omjeru 1-2.

U narednom kolu Mornar ima tešku utakmicu, dočekuju Partizan, možda će to biti još jedna prilika da Russel pokaže svoj izuzetan kvalitet.

Promo

Top Komentari

Tas14
Zamjena Robersonu xd?
1 0
stranputica
Koprcaju se iz blata....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi