Cibona poražena od FMP-a, odlična partija Gegića
FOTO: ABA liga

ABA liga

Cibona poražena od FMP-a, odlična partija Gegića

H. Zilić

Košarkaši Cibone poraženi su u devetom kolu ABA lige od FMP-a.

U utakmici od koje se i očekivao mali broj poena, gosti su slavili rezultatom 66:69.

Veći dio meča protkeao je u egalu, a trenutak koji je presudio možemo reći da se desio u trećoj četvrtini koju su gosti dobili sa 15:22.

FMP je do tirjumfa predvodio večeras sjajni Nevels sa 26 poena i osam skokova, a pomoć je imao u Jonesu koji je ubacio 21 poen.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima Cibone prvo ime bio je bh. reprezentativac Amar Gegić, koji je večerašnji susret priveo kraju sa 14 poena i pet skokova, ali nažalost do nije bilo dovoljno Cibosima. Gegić je još jednom potvrdio odličnu formu i dobre igre u kontinuitetu ove sezone u dresu zagrebačkog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi