Amar Gegić preuzeo odgovornost u momentu odluke i trojkom Ciboni obezbijedio pobjedu

ABA liga

Amar Gegić preuzeo odgovornost u momentu odluke i trojkom Ciboni obezbijedio pobjedu

E. Škorić

Košarkaši Cibone odigrali su jako težak meč u Čačku protiv Borca te su slavili sa 62:59 u osmom kolu ABA lige.

Duel u Čačku pretvorio se u pravu dramu iako je dobrim dijelom Borac imao sigurno vodstvo i tek u zadnjih nekoliko minuta gosti iz Zagreba se vraćaju, na kraju dolaze i do pobjede. Trojku odluke postiže bh. reprezentativac Amar Gegić u samoj završnici.

On je na kraju imao sedam poena, pet skokova i jednu asistenciju, a najefikasniji u timu Cibone bio je Gnjidić sa 19 poena, dok je Majčunić imao 10 poena.

U ekipi Borca Hale je bio jedini dvocifren sa 19 poena. Inače, Čačani su na omjeru 2-6, dok je Cibona stigla do pete pobjede u sezoni, a uz to ima i tri poraza.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaći košarkaši svakako da mogu žaliti jer su pružili sjajan otpor Cibosima, a imali i 12 poena prednosti u jednom momentu.

Top Komentari

user1636836768
Sto lazes?
0 0
anga
Jel ja gledam pogresan snimak ili vam je izvjestaj pogresan... 56 60 vodi cibona, borac pogadja tricu , i onda polaganje za konacnih 59 62 :s
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije