Cibona "počistila" Cedevitu u finalu i osvojila titulu prvaka Hrvatske

Slavili sa 4:0

Cibona "počistila" Cedevitu u finalu i osvojila titulu prvaka Hrvatske

E. Čaušević

Košarkaši Cibone večeras su sa 100:98 savladali Cedevitu i postali prvaci Hrvatske.

Cibona je lakše od očekivanog slavila u finalnoj seriji jer su počistili Cedevitu sa 4:0. Nakon tri pobjede večeras je Cibona došla na korak do titule i uspjela je navjerovatnim preokretom da to ostvari.

Činilo se da će Cedevita uspjeti odgoditi slavlje gradskog rivala i smanjiti na 3:1, ali se to nije desilo. Cibona je imala zaostatak od sedam poena u samom finišu, ali su došli do preokreta.

Košarkaši Cibone se nisu predavali, te su u posljednjih deset sekundi došli na koš zaostatka, a pobjedu im je donio Prilepić koji je pogodio trojku za 100:98 i donio titulu prvaka svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi