Cibona popila Cedevitu i došla nadomak titule prvaka
Cibona je upotpunosti očitala lekciju Cedeviti u svim aspektima košarkaške titule

Sjajna utakmica izabranika Ivana Velića

Cibona popila Cedevitu i došla nadomak titule prvaka

E. Dindić

Cibona je u trećoj utakmici finala i više nego zasluženo savladala Cedevitu rezultatom 76:65. Tako je ovom pobjedom Cibona  došla nadomak titule prvaka Hrvatske. 

U prvom periodu vidjeli smo izjednačenu košarku, pa je nakon prvih 10 minuta rezultat glasio 14:14. Nastavak nam donosi igru koš za koš, gdje se Cibona ipak malo bolje snalazi te ovaj period dobija rezultatom 18:17. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 32:31 u korist Cibone.

Drugi dio utakmice donosi odličnu igru Cibone, na koju Cedevita nije imala odgovor. Na kraju i više nego zaslužena pobjeda rezultatom 76:65. 

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Damir Markota sa 23 poena i Filip Bundović koji je dodao 16. Kod Cedevite bolji od ostalih bili su Filip Krušlin sa 15 poena odnosno Elgin Cook sa 10.

Izabranici Ivana Velića  poveli su sa 3:0 u finalnoj seriji , te za titulu prvaka biće im potrebna još jedna pobjeda.

Četvrta, a možda i posljednja utakmica finala igra se već u četvrtak kada će se mnogo toga znati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi