Gordić sjajnom igrom u drugom poluvremenu vodio Budućnost do finala ABA lige
Gordić je postigao 15 poena, a neki su bili u jako bitnim trenucima utakmice

Podgoričani su slavili u uzbudljivoj završnici slavili protiv Cedevite

Gordić sjajnom igrom u drugom poluvremenu vodio Budućnost do finala ABA lige

S. Pašalić

Budućnost je u trećoj odlučujućoj utakmici polufinala ABA lige u gostima kod Cedevite slavila sa 78:73.

Vitamini su sjajno otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost, bilo je 21:10.

U drugoj četvrtini Budućnost je puno zaigrala i vrlo brzo stigal prednost Cedevite, a Podgoričani su čak i poveli 24:23. Do kraja četvrtine je Cedevita ipak ponovo vratila prednost na svoju stranu pa se na poluvrijeme otišlo sa 41:39 za Vitamine.

Nastavak je također donio veliku borbu dva tima, posebno je to bilo izraženo u posljednjoj četvrtini, a na kraju su košarkaši Budućnosti bili spretniji i sretniji te na kraju slavili sa 78:73.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Justin Cobbs je u ekipi Cedevite bio najefikasniji sa 23 poena, a pratio ga je Jacob Pullen sa 14 poena. Kod ekipe Budućnosti Clark je postigao 19 poena, a Nemanja Gordić je dodao 15 poena uz nekoliko poena u jako bitnim trenucima ove utakmice.

Budućnost će u finalu igrati protiv Crvene zvezde koja je u polufinalu bila bolja od Partizana sa 2:1 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi