Cibona poražena u Ljubljani od Cedevita Olimpije
(Foto: ABA)

Cibona poražena u Ljubljani od Cedevita Olimpije

M. Šljivak

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su na svom parketu Cibonu rezultatom 79:70 u susretu 2. kola ABA lige.

Domaći košarkaši su kontrolisali igru od samog početka meča. Cibona je imala samo dva puta vodstvo i to na otvaranju meča, ali je Cedevita Olimpija već nakon deset minuta igre imala sedam poena poena prednosti, 21:14.

Prednost slovenačkog tima išla je čak i do plus 15 tokom druge dionice, a na odmor se otišlo sa 11 poena prednosti u korist domaćeg sastava, 42:31.

Cibona je uspjela tokom treće dionice da dođu na samo minus četiri (46:42). Ipak, do velikog preokreta u trećem periodu nisu mogli, pa je Cedevita Olimpija uspjela da ode na plus devet nakon 30 minuta igre, 57:48.

Interesantno je međutim bilo u posljednjoj dionici. Zagrebački tim je uspio da se vrati u meč, pa je u jednom trenutku domaći tim imao samo dva poena prednosti, 65:63.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, ponovo do preoketa nisu mogli. Domaći su uspjeli na kraju da slome otpor uporne Cibone i da dođe do druge pobjede u sezoni. Sa druge strane zagrebački tim nije osjetio slast pobjede i ovo im je drugi poraz u sezoni.

Codi Miller-McIntayre je predvodio domaći tim sa 24 poena, dok je sa druge strane Mate Vucić ubacio 17. Andrija Stipanović je kod Cedevita Olimpije ubacio pet poena i imao je 12 skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi