Mornar slavio u Zagrebu

ABA liga, 1. kolo

Mornar slavio u Zagrebu

M. Šljivak

Mornar je u 1. kolu ABA lige savladao kao gost zagrebačku Cibonu rezultatom 88:92.

Tim iz Bara je dobro ušao u ovaj meč. Kontrolisao je utakmicu tokom kompletne prve dionice nakon koje je imao pet poena prednosti, 14:19.

Ipak, u drugoj dionici smo vidjeli veliki preokret Cibosa. Domaći sastav je igrao zaista fantastično i u jednom trenutku je otišao na 11 poena prednosti, 39:28.

Međutim, Cibona nije uspjela da zadrži ovu razliku. Do poluvremena je Mornar smanjio prednost na minus četiri (43:39), a i tokom treće dionice domaći sastav je većinom imao prednost.

Mornar je konstantno bio blizu i nakon 30 minuta igre su oni vodili (67:69), da bi u posljednjoj dionici crnogorski tim kontrolisao rezultat.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Razlika je išla i do deset razlike u nekoliko navrata, a na kraju je Cibona samo uspjela da smanji prednost na minus četiri za konačnih 88:92.

Jacob Pullen je sa 21 poenom predvodio Mornar, Damir Markota i Milko Bjelica su dodali po 18, dok je kod domaćih Shane Gibson ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi