Cibona razbila Megu, odlična partija Edina Atića u dresu gostujućeg tima
Edin Atić je bio jedan od boljih igrača Mega Bemaxa

ABA liga

Cibona razbila Megu, odlična partija Edina Atića u dresu gostujućeg tima

S. Pašalić

Košarkaši Cibone su u okviru 20. kola ABA lige na svom parketu savladali ekipu Mega Bemaxa sa 89:71.

Mega je bolje otvorila utakmicu i povela sa 7:2, ali je nakon toga Cibona puno bolje zaigrala i okrenula rezultat u svoju korist pa je na kraju prve četvrtine bilo 22:13 za predstavnika Hrvatske.

Drugu četvrtinu su ponovo bolje otvorili košarkaši Mege te stigli na 22:21, ali Cibona ponovo ubacuje u brzinu više i na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 45:35 u svoju korist.

U nastavku su košarkaši Cibone većinu vremena održavali svoju prednost, a do kraja utakmice su je i povećali pa je na kraju konačni rezultat glasio 89:71 za Cibonu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cibonu je do pobjede predvodio sjajni Damir Markota sa 22 poena, dok je kod Mege Mišković upisao 19 poena, Mokoka je dodao 15, a odličan je bio i bh. košarkaš Edin Atić sa 14 poena.

Nakon ove utakmice Cibona je na omjeru 8 pobjeda i 12 poraza, dok je Mega Bemax na omjeru 10-10.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi