Cibona srušila Megu uz još jednu dobru partiju Amara Gegića

Ubacio 15 poena

Cibona srušila Megu uz još jednu dobru partiju Amara Gegića

E. Škorić

Košarkaši Cibone pobijedili su Mega Basket u 2. kolu ABA lige sa 89:84 (78:78) nakon produžetaka.

Cibosi su u prvom kolu slavili kod Mornara, a večeras su nakon velikog preokreta u Zagrebu srušili srbijanskog predstavnika.

Gosti su bolje otvorili meč, stigli do plus 9 (10:19), ali je Cibona do prve dvominutne pauze uspjela da smanji na 19:22.

Imala je Mega u drugoj dionici maksimalnih 16 poena prednosti i izgledalo je kao da se domaćinu sprema poraz, no u drugom dijelu puno bolje izdanje Cibosa, koji su do ulaska u zadnji period smanjili na 61:59.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mega na otvaranju četvrte dionice stiže do plus osam, no Cibona se opet vraća, pa na kraju u drami stiže do produžetka. U produžetku je domaći sastav bio bolji i zasluženo na kraju slavi.

Reuvers je predvodio Cibonu sa 24 poena i 13 skokova, a dobru partiju pružio je i Argentinac Vidoza sa 23 poena. Bh. reprezentaitvac Amar Gegić je ubacio 15 poena. Kod Mege Simanić je bio najefikasniji sa 21 poenom i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi