Cleveland izborio majstoricu, James ponovo brojao do 41
Foto: NBA

Cavaliersi nadigrali Warriorse

Cleveland izborio majstoricu, James ponovo brojao do 41

Košarkaši Clevelanda uspjeli su da slave u šestom meču velikog finala NBA lige i da izbore majstoricu.

Cavaliersi su sinoć predvođeni LeBronom Jamesom savladali u svojoj Quicken Loans Areni sastav Golden Statea rezultatom 115:101.

Domaćin je propisno osramotio rivala u prvih 12 minuta te je u ovom periodu igre stvorio višak od čak 20 poena (31:11). Na minut do kraja prve dionice Cavaliersi su imali i +22 (31:9).

Gosti su boljom igrom u naredna dva perioda prišli na podnošljivih devet poena zaostatka (80:71), ali je Cleveland odgovorio u odlučujućoj četvrtini u kojoj je slavio sa 35:30.

Najbolji igrač domaćina Lebron James odigrao je još jednu fantastičnu partiju. King je "Ratnicima" drugi put zaredom ubacio 41 poen, a pored toga imao je 11 asistencija i 8 skokova. Kyrie Iving dodao je 23 poena, a odličnu partiju pružio je i Tristan Thompson koji je zabilježio double-double učinak (15 koševa i 16 skokova).

Kod gostiju je prednjačio Steph Curry sa 30 poena (6 trojki), dok je Klay Thompson meč okončao sa 25 koševa.

Napomenimo da je sedmi odlučujući meč na programu u noći sa nedjelje na ponedjeljak u Oaklandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti