Irving i LeBron utišali Oracle Arenu, Cavaliersi još žive

Cleveland smanjio na 3:2

Irving i LeBron utišali Oracle Arenu, Cavaliersi još žive

Košarkaši Cleveland Cavaliersa ostali su u trci za titulom prvaka NBA lige nakon sinoćnje pobjede u gostima kod Warriorsa rezultatom 112:97.

Domaći su dobro otvorili meč te se nakon prve dionice, koju su dobili sa 32:29, nije dalo naslutiti da će na kraju doživjeti uvjerljiv poraz. Cavaliersi u drugom periodu vraćaju istim mjerom pa se na odmor odlazi sa nerješenim rezultatom (61:61).

Veliku prednost gosti iz Clevelnda napravili u u trećoj dionici koju su dobili sa devet razlike, a u posljednjem periodu igre uspjeli su dodatno povećati prednost do konačnih 15 razlike.

Cleveland su u životu ostavili Kyrie Irving i LeBron James sa po 41 košem s tim da je LeBron imao čak 16 skokova. S druge strane, Thompson je ubacio 37 poena.

Serija se sada ponovo seli u Cleveland gdje će Cavaliersi pokušati poravnati na 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti