Cleveland siguran, Golden State na 'mišiće'

NBA liga

Cleveland siguran, Golden State na 'mišiće'

U noći sa utorka na srijedu na NBA parketima odigrano je šest susreta.

Košarkaši Clevelanda savladali su Memphis na svom terenu sa 103:86, te su tako došli do pete uzastopne pobjede.

Cavaliersi su kapitalnu prednost stekli u prvoj četvrtini (32:20), da bi u nastavku rutinski obavili posao i ubjedljivo slavili.

Kevin Love je sa 29 poena i 13 skokova bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu, a pratili su ga LeBron James i JR Smith sa po 23 koša, s tim što je najbolji igrač Cavaliersa imao osam asistencija i šest skokova.

Goste je predvodio Zach Randolph sa 18 pogodaka.

Golden State je nakon velike borbe u gostima pobijedio New Orleans (113:109), a odlučujuće poene postigao je Draymond Green i to sa linije za slobodna bacanja.

Kod gostiju najviše se istakao Steph Curry. Plej Warriorsa meč je završio sa 30 poena (5/9 trojke) i sedam asistencija. Pratili su ga Kevin Durant sa 27 te Klay Thompson sa 17 poena. Sjajni Draymond Green imao je triple-double učinak, a susret je okončao sa po 12 poena i skokova te 10 uspješhih proigravanja. Kod Pelicansa najbolji je bio Anthony Davis sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti.

Portland je u Moda Centru bio ubjedljiv protiv Oklahome (114:95). 

Domaćin je 'zaustavio' sjajnog Westbrooka na 20 poena (7/19 iz igre), šest skokova i šest asistencija, što je bio ključ njihove 13. ovosezonske pobjede.

U svojim redovima Blazersi su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Mason Plumlee postigao je 18 poena, jedan manje upisao je Damian Lillard, a CJ McCollum i Maurice Harkless zabilježili su po 15 koševa. Evan Turner meč je završio sa 14, a Allen Crabbe sa 11 pogodaka.

Ostali rezultati:

Atlanta Hawks - Orlando Magic 120:131

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 94:99

Phoenix Suns - New York Knicks 113:111 (nakon produžetaka)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi