Cleveland ubjedljivo do finala Istoka
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Cleveland ubjedljivo do finala Istoka

Cleveland Cavaliersi po drugi put su u gostima savladali ekipu Atlanta Hawksa (100:99), te su se maksimalnim rezultatom plasirali u finale istočne konferencije.

Tokom većeg dijela meča viđena je izjednačena borba, ali su gosti ipak u samoj završnici uspjeli da stignu do četvrte pobjede u seriji.

Cavaliersi su ponovo bili sjajni u šutu za tri poena, pa su ubacili 16 trojki iz 37 pokušaja. Kevin Love je predvodio pobjednički sastav sa 27 poena i 13 skokova, dok su po 21 koš ubacili LeBron James i Kyrie Irving. James je dodao i 10 skokova i 9 asistencija, a plejmeker Clevelanda imao je asistenciju manje.

Kod domaćina prednjačio je Dennis Shroder sa 21 poenom.

Cleveland će u finalu Istoka igrati protiv pobjednika duela Toronto-Miami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi