Hladnokrvni Kawhi Leonard uništio Dallas i odveo seriju u sedmi meč
Foto - EPA

Nevjerovatna noć košarkaša Clippersa

Hladnokrvni Kawhi Leonard uništio Dallas i odveo seriju u sedmi meč

M. Šljivak

Košarkaši Los Angeles Clippersa savladali su kao gosti Dallas Maverickse 104:97 i putnik u polufinale Zapadne konferencije bit će poznat nakon sedme utakmice u Los Angelesu.

Ludu noć imao je Kawhi Leonard koji je pogodio gotovo sve u ovom susretu i potpuno je uništio Maverickse.

Dallas je dobro ušao u meč. Većim dijelom prvog poluvremena domaći košarkaši imali su prednost koja je išla i do plus devet.

Međutim, potom motore pali nestvarni Kawhi Leonard koji je uništavao Maverickse iz svih pozicija i jednostavno je bio nezaustavljiv.

U ključnim trenucima utakmice čudesni košarkaš Clippersa je pogađao nevjerovatne šuteve i na kraju je on najzaslužniji što će tim iz Los Angelesa na svom parketu imati šansu da prođe u polufinale Zapadne konferencije.

Interesantno je svakako da je ovo prva serija u historiji NBA lige u kojoj su nakon šest utakmica timovi dobijali samo gostujuće utakmice.

Kawhi Leonard je meč završio sa 45 poena (18/25) i dodao je šest skokova, a istakao se i Reggie Jackson sa 25 poena.

Sa druge strane Luka Dončić je ubacio 29 poena, imao je 11 asistencija i osam skokova, a Tim Hardaway je dodao 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi