Clippersi vratili stvari na početak, Netsi napravili "break"

NBA play-off

Clippersi vratili stvari na početak, Netsi napravili "break"

A. Čaušević

Los Angeles Clippersi su stigli do druge pobjede u Dallasu te su seriju prve runde play-offa NBA lige protiv Mavericska vratili na početak.

Ne računajući otvaranje meča kada su domaći imali prednost u nekoliko navrata Clippersi su bili izuzetno dominantan tim što pokazuje i rezlutat 81:106.

Goste su do pobjede vodili Kawhi Leonard sa 29 poena i 10 asistencija, dok je Paul Georghe dodao 20 poena i tako su vratili prednost domaćeg parketa.

Luka Dončić sa 19 je bio najefikasniji kod Mavsa, ali mu blaga povreda ramena ne dozvoljava da bude na svom nivou jer je imao šut iz igre 9 od 24.

Još jedan efikasan meč viđen je u TD Gardenu gdje su Brooklyn Netsi ''brejknuli" Boston Celticse 126:141 te su otišli na 3:1 u seriji.

Ključna je bila druga dionica igre koju su gosti dobili sa 14 poena razlike (26:40) od čega se domaći nisu nikako uspjeli oporaviti, na momente su znali biti i na -27.

Za Betse je najefikasniji bio Durant sa 42 poena. Odličan je bio i Irving sa 39 poena i 11 skokova. Harden je meč završio sa 23 poena i čak 18 asistencija. Kod Celticsa se izdvojio ko drugi nego Tatum sa 40 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi