Na Zapadu Dončić "sletio" s druge planete, na Istoku okončane dvije serije

NBA play-off

Na Zapadu Dončić "sletio" s druge planete, na Istoku okončane dvije serije

A. Čaušević

Dallas Mavericski su blizu izbacivanja LA Clippersa zahvaljujući još jednoj fenomenalnoj partiji sjajnog Luke Dončića. 

Tri ekipe su osigurali drugu rundu NBA play-offa nakon sinoćnji utakmica. U igri za titulu ostali su Philadeplhia 76ersi, Atlanta Hawksi i Utah Jazz.

76eri su pobijedili Wizardse 129:112 te prošli dalje sa 4:1. Odlični su bili Curry i Harris sa po 30, odnosno 28 poena. S 4:1 dalje u seriji idu i Hawksi koji su na krilima Younga (36 poena) pobijedili Knickse 89:103.

Jazz je bio odličan tokom regularnog dijela sezone pa izbacivanje Grizzliesa sa 4:1 u seriji uopšte nije iznenađenje. U petoj utkamici dobijenoj rezultatom 126:110 najviše se istakao Mitchell sa 30 poena i 10 skokova. Bogdanović je meč završio sa 17 poena.

Najzanimljivije je bilo u Staples centru na meču Clippersa i Mavericksa. Gosti su slavili 100:105, najviše zahvljujući fenomenalnom Dončiću.

Slovenački košarkaš je meč zavšio sa 42 poena. Imao je 14 asistencija i osam skokova te je tako svom timu donio treću pobjedu u seriji pa su Mavsi na trijumf od prolaska dalje.

Kod Clippersa su se očekivano istakli George s 23 te Leonard s 20 poena što ovom timu nije bilo dovoljno za pobjedu. Priliku da potvrdi prolazak Dallas će imati na svom parketu za dva dana.

Rezultati:

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 129:112 (4:1)
New York Knicks - Atlanta Hawks 89:103 (1:4)
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 126:110 (4:1)
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 100:105 (2:3)

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Nets ce pobjediti svakoga na istoku 100% a ko god dodje do finala iz zapada to ce biti luda serija. Hoce li pobjediti timski rad i talent s manjom platom ili ce pobjediti ekipa sastavljena s talentom u cistom bogatstvu.
6 0
Madridista
Šut iz igre 15 od 40. Edin Bavčić je moga skupiti toliko poena
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi