Clippersi bolji od Spursa, Warriorsi ubjedljivi

NBA liga

Clippersi bolji od Spursa, Warriorsi ubjedljivi

U NBA ligi sinoć je odigrano pet mečeva.

LA Clippersi ponovo su bili lišeni usluga Blakea Griffina, ali to im nije smetalo da savladaju San Antonio u Staples Centru sa 106:101.

U odsustvu njihovog ponajboljeg igrača istakli su se rezervisti, koji su ukupno ubacili 58 poena.

Chris Paul je predvodio domaći tim sa 19 poena, Marrese Speights je dodao 14, a Raymond Felton 14 koševa. DeAndre Jordan, JJ Redick i Jamal Crawford ubacili su po 11 poena.

Na drugoj strani izdvojio se Kawhi Leonard sa 27 pogodaka.

Golde Staten je u Barclays Centru ubjedljivo savladao Brooklyn (117:101), iako je na poluvremenu imao zaostatak od 16 poena (65:49).

Sa 26 koševa Kevin Durant je bio najefikasniji kod pobjednika. Pratili su ga Klay Thompson sa 23 te Steph Curry i Zaza Pachulia sa po 15 poena.

Bolji od ostalih kod domaćina bio je Brook Lopez, koji je postigao sa 28 koševa.

Ostali rezultati:

Indiana Pacers - Boston Celtics 102:109

New York Knicks - Orlando Magic 106:95

Miami Heat - LA Lakers 115:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi