Clippersi i Blazersi dogovaraju veliki trejd: Nurkić uskoro u Gradu anđela?
U taboru Clippersa žele nastaviti sa podmlađivanjem ekipe, a Jusuf Nurkić se nameće kao logičan izbor za čelnike ove franšize, dok bi put Oregona mogao krenuti DeAndre Jordan.

U Los Angelesu počela rekonstrukcija ekipe

Clippersi i Blazersi dogovaraju veliki trejd: Nurkić uskoro u Gradu anđela?

Vlasnik Los Angeles Clippersa Steve Ballmer i generalni menadžer Michael Winger su očigledno odlučili da je vrijeme za potpunu rekonstrukciju ekipe.

Popularni Lob City je otišao u prošlost. Chris Paul je Los Angeles zamijenio Houstonom, a Blake Griffin je prije nekoliko dana trejdovan u Pistonse, dok su dres Clippersa obukli Avery Bradley, Tobias Harris i Boban Marjanović.

Nakon Griffina i Paula, i posljednji dio Lob Cityja DeAndre Jordan je navodno na izlaznim vratima franšize, a kao njegova naredna desitnacija se pominju i Portland Trail Balzersi.

Naime, novinar Los Angeles Timesa Broderick Turner je saopštio da su Clippersi i Portland Trail Blazersi razgovarali o mogućem trejdu u koji bi bio uključen DeAndre Jordan. Ipak, prema riječima Turnera još uvijek nije bilo zvaničnih ponuda.

Prema Turnerovim riječima Clippersi u zamjenu za Jordana žele pik prve runde Drafta, "finansijsku fleksibilnost" i jednog mladog igrača.

Kao logičan izbor za Clipperse se nameće Jusuf Nurkić s obzirom na godine bh. centra, ali i činjenicu da su McCollum i Lillard "nedodirljivi". Clippersi bi akvizicijom Nurkića nastavili u pravcu podmlađivanja ekipe, dok bi Portland dobio prijeko potrebno pojačanje u defanzivi.

Ipak, ukoliko bi Blazersi nekako uspjeli dobiti Jordana, a da u isto vrijeme zadrže Nurkića, uz Lillarda i McColluma konačno bi imali ekipu koja bi predstavljala veliku opasnost za najbolje timove na Zapadu.

Međutim, teško je vjerovati da bi Clippersi pristali na bilo šta manje od Nurkića u "trejd paketu" za Jordana, pa bi bh. košarkaš vrlo lako mogao krenuti put Los Angelesa.

Ipak, ovakve navode treba uzeti sa rezervom i pričekati eventualni dogovor između dvije ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti