Clippersi lagano riješili Brooklyn Netse

Lou Williams i DeAndre Jordan predvodili svoju ekipu do pobjede

Clippersi lagano riješili Brooklyn Netse

Brooklyn Netsi su nastavili niz loših rezultata pošto su ih danas na njihovom parketu savladali Los Angeles Clippersi sa 114:101.

Clippersi nisu imali većih problema, pa su lagano došli do sigurne pobjede.

Već u finišu prve dionice gosti stižu do +13, a ovaj period igre rješavaju u svoju korist rezultatom 34:22.

Rasla je prednost Clippersa u drugoj dionici i do +17, ali su Netsi uspijevali držati priključak, te su na kratko uspjeli doći do jednocifrenog zaostatka.

Ipak, Clippersi na odmor odlaze visokom prednošću od 66:51, a u trećoj dionici rješavaju sve dileme oko pobjednika. Prednost gostiju raste preko 20 poena razlike, a početkom četvrte dionice iznosi i +23, pa su Clippersi lagano priveli susret kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekpi je bio Lou Williams sa 20 poena, dok je DeAndre Jordan upisao double-double sa 16 poena i 17 skokova. Austin Rivers je dodao 17 poena, dok je poput Jordana i Gallinari ubacio 16.

Kod Brooklyna su sa po 16 postignutih poena najefikasniji bili D'Angelo Russell i Joe Harris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi