James Harden i Chris Paul 'sredili' Brooklyn Netse

NBA liga

James Harden i Chris Paul 'sredili' Brooklyn Netse

Košarkaši Houston Rocketsa pobijedili su večeras na gostovanju Brooklyn Netse sa 123:113 u okviru NBA lige uz veoma dobre partije glavnih igrača Jamesa Hardena i Chrisa Paula. 

Rakete su dobro ušle u meč i već nakon prve dionice su imale prednost od sedam poena (38:31). U drugoj četvrtini gosti odlaze u jednom trenutku i na dvocifrenu razliku, ali ipak se Netsi vraćaju i do odlaska na odmor smanjuju zaostatak na samo dva poena (65:63).

Ono što su počeli krajem druge četvrtine, domaći su nastavili početkom treće i uspjeli su da dođu do preokreta sredinom iste kada su poveli sa 84:80. Ipak, tada se gosti ponovo bude i ubacuju u brzinu više što je rezultiralo odlaskom na deset poena razlike na kraju trećeg perioda.

Stečenu prednost Rakete uspijevaju održavati i sačuvati tokom posljednje četvrtine za konačan rezultat 123:113.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe je bio James Harden sa 36 poena, dok je Chris Paul ubacio 25 uz sedam skokova i pet asistencija. Kod domaćih DeMarre Carroll je ubacio 21 poen.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Atlante protiv Memphisa (108:82), trijumf Milwaukee Bucksa protiv New York Knicksa sa 103:89 i pobjedu Toronto Raptorsa protiv Boston Celticsa 111:91.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi