Clippersi otputovali u Orlando bez Kawhija Leonarda
Foto - EPA

Dopustili su mu dodatne dane slobode

Clippersi otputovali u Orlando bez Kawhija Leonarda

M. Šljivak

Los Angeles Clippersi otputovali su na završnicu NBA sezone bez prve zvijezde Kawhija Leonarda.

Ekipa Clippersa zaputila se u Orlando, gdje će se u Disney Worldu nastaviti sezona, a u avionu nije bilo aktuelnog MVP-ja Kawhija Leonarda.

Leonard nije otišao s ostatkom ekipe jer je dobio nekoliko dodatnih dana da riješi neke porodične probleme i navodno bi se ubrzo trebao priključiti timu.

Pored Leonarda s ekipom nije otputovao ni Landry Shamet, koji je bio pozitivan na koronavirus, pa će morati u dvosedmičnu izolaciju i postoji mogućnost da se naknadno priključi ekipi.

Clippersi su ove sezone na omjeru 44-20 i drugi su tim Zapada, dok je Leonard ponovo sjajan sa prosjekom od 26.9 poena, 7.3 skokova i pet asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi