Clippersi ponovo šokirali Oracle Arenu, Houston novi polufinalist Zapada

NBA liga

Clippersi ponovo šokirali Oracle Arenu, Houston novi polufinalist Zapada

Košarkaši Los Angeles Clippersa napravili su novo iznenađenje u noći sa srijede na četvrtak jer su u Oracle Areni u Oaklandu ponovo porazili Golden State Warriorse. Ovog puta je bilo 129:121. 

Warriorsi su vodili u seriji 3:1 prije ovog meča, ali ovim trijumfom Clippersi su se primakli na jednu pobjedu zaostatka i seriju su vratili na domaći parket.

Što se tiče samog toga utakmice, treba reći da su se u prvoj dionici ekipe smjenjivale u vodstvu, kao i početkom druge, a tek pred odlazak na odmor Clippersi stvaraju prednost od osam poena i već tada se dalo naslutiti da bi mogli napraviti iznenađenje.

Šanse za to postale su još veće kada su gosti startom drugog poluvremena otišli na maksimalnih 15 poena prednosti. Warriorsi su to uspjeli da stignu sredinom posljednje četvrtine kada u jednom trenutku čak i prelaze u vodstvo, ali Clippersi se nisu prepali te situacije pa su brzo ponovo otišli na 10 razlike i do kraja meča sačuvali prednost.

Warriorsima nije pomogla ni nevjerovatna partija Kevina Duranta koji je ubacio 45 poena uz šest asistencija i skokova. Curry je kod Ratnika dodao 24, a Thompson 22.

S druge strane, kod pobjedničkog tima briljirao je Lou Williams koji je ubacio 33 poena, dok je sedam manje dodao Danilo Gallinati. Dobar je bio i Montrezl Harrell sa 24 poena.

Sinoć je odigrana još jedna utakmica NBA play offa nakon koje znamo novog putnika u polufinale Zapada. To je ekipa Houston Rocketsa koja je na domaćem terenu porazili Utah Jazz sa 100:93. Najefikasniji je naravno bio James Harden koji je ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi