Clippersi porazili Lakerse, Wade i Carter kao nekad

NBA liga

Clippersi porazili Lakerse, Wade i Carter kao nekad

Nekoliko vrlo zanimljivih utakmica odigrano je u noći sa ponedjeljka na utorak u NBA ligi, a svakako da je u centru paženje bio derbi Los Angelesa u kojem su se sastali Lakersi i Clippersi. 

Clippersi su upisali pobjedu protiv velikog rivala sa 113:105 i na taj način LeBrona i društvo dodatno udaljili od osme pozicije koja vodi u play off.

Clipperse je do trijumfa vodio Danilo Gallinari koji je ubacio 23 poena, dok je Lou Williams dodao dva manje. Kod Lakersa fantastičnu partiju je pružio Rajon Rondo sa 24 poena, 10 skokova i 12 asistencija, dok je LeBron ubacio 27 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Mnogo pažnje privukla je i utakmica Miami Heat - Atlanta Hawks koju je domaća ekipa dobila sa 114:113. Glavnu riječ u ovom susretu vodila su dva veterana Dwayne Wade i Vince Carter. Prvi je ubacio 23, a drugi 21 poen.

Brooklyn Nertsi su u svom Barclays Centru porazili Dallas Maverickse sa 127:88, a najbolji je bio Carroll sa 22 poena.

Phoenix je na domaćem parketu iznenađujuće pobijedio Milwaukee Buckse sa 114:105. Najefikasniji je bio Oubre sa 27 poena i 13 skokova, dok je kod Bucksa Antetokounmpo ubacio 21 poen uz 13 skokova.

Ostali rezultati:

San Antonio - Denver 104:103

Utah - New Orleans 112:115

Sacramento - New York Knicks 115:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi