Clippersi srušili Spurse, Cavaliersi Bullse

Odigrana tri NBA meča

Clippersi srušili Spurse, Cavaliersi Bullse

Sinoć su na NBA parketima igrana tri meča, a veliki derbi Zapadne konferencije odigrali su u Los Angelesu domaći Clippersi i drugi najbolji tim lige San Antonio Spursi.

Clippersi nešto bolje otvaraju meč te prvu četvrtinu uspjevaju riješiti u svoju korist sa 21:15. Sljedećih 12 minuta donijelo je izjednačenu košarku gdje Clippersi uspjevaju napraviti dva poena prednosti pa se na poluvrijeme odlazi sa plus osam za domaće.

Drugo poluvrijeme počinje u sličnom ritmu kao kraj prvog, a Clippersi utakmicu lome tek početkom četvrte četvrtine kada je postalo jasno da će zabilježiti novu pobjedu. Oni su na kraju slavili rezultatom 105:86.

Do pobjede ih je vodio Chris Paul sa 28 poena i 12 asistencija. S druge strane, Tony Parker je ubacio 14 koševa.

Cleveland Cavaliersi slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv Chicago Bullsa rezultatom 106:95. Cavaliersi su od početka meča držali ovu prednost te gostima nisu dozvoljavali ozbiljniji priključak.

Do pobjede ih je vodio LeBron James sa 25 koševa, dok je Irving dodao 19. Derrick Rose je za Bullse ubacio 28 poena.

U trećem sinoćnjem meču Washington Wizardsi su slavili protiv Utah Jazza rezultatom 103:89.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi