Dončić je opet bio nestvaran, ali uzalud

Sjajna partija Slovenca

Dončić je opet bio nestvaran, ali uzalud

A. Čaušević

Luka Dončić je odigrao još jedan fenomenalan meč u NBA play-offu, ali to njegovim Dallas Mavericksima nije bilo dovoljno za pobjedu. 

LA Clippersi su u gostima pobijedili Mavse 108:118 te tako smanjili zaostatak u seriji na 2:1 i vratili neizvjesnost ovom paru.

Mavsi su u uvodnih pet minuta meča imali +19, nakon čega slijedi pad u igri. Domaćim nije pomoglo ni 17.700 gledatelja na tribinama pa su Clippersi stigli do zasluženog trijumfa.

Clipperse su do trijumfa vodile dvije najveće zvijezde ekipe Kawhi Leonard i Paul George sa po 36 i 29 poena. Dončić je bio sjajan sa 44 poena, dodao je po 9 skokova i asistencija.

Jayson Tatum nastavlja da briljira. Bio je ključni čovjek u pobjedi Boston Celticsa nad Brooklyn Netsom 129:119 za smanjenje u seriji na 2:1. Tatum je meč završio s 50 poena.

Atlanta Hawksi su bili sigurni na domaćem parketu protiv New York Knicksa. Meč je završio rezultatom 105:94. Trae Young sa 21 poenaom i 14 asistencija dao je najveći doprinos svom timu da povede 2:1.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Realno govoreći Jokara mu nije ni do koljena.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi