Conley i Gasol nakon više od 10 godina napuštaju Memphis
Oba košarkaša su kompletnu karijeru provela u Memphisu. Conley je u timu od 2007. godine, a Gasol je stigao godinu kasnije (Foto: EPA)

Spremna razmjena

Conley i Gasol nakon više od 10 godina napuštaju Memphis

M. Šljivak

Rukovodstvo Memphis Grizzliesa spremno je saslušati ponude za legendarne igrače ove franšize Mikea Conleyja (31) i Marca Gasola (33).

Grizzliesi žele da grade novi tim oko mladog krila Jarena Jacksona, pa su odlučili da Conleyja i Gasola iskoriste u potencijalnim trejdovima.

Naravno, za ove veterane tim iz Memphisa želi dobiti mlađe igrače, te pikove sa drafta sa kojim bi povezali Jacksona i tako bi krenuli u renoviranje franšize.

Gasol će na ljeto biti slobodan igrač i ovo je posljednja šansa da Memphis dobije nešto od njega, dok Conley sa druge strane ima ugovor do 2021. godine i u ovom periodu će inkasirati 67 miliona dolara.

Da li će do trejda doći ostaje nam da vidimo, ali interesanata za trejd će sasvim sigurno biti.

Conley je ove sezone vodeći igrač Grizzliesa sa prosjekom od gotovo 20 poena po meču, dok 33-godišnji Gasol ubacuje nešto preko 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi