Bucksi se revanširali 76ersima, još jedna sjajna partija Greek Freaka

Memphis siguran protiv Sunsa

Bucksi se revanširali 76ersima, još jedna sjajna partija Greek Freaka

Milwaukee Bucksi su se uspjeli revanširati Philadelphia 76ersima za poraz od prije desetak dana. Bucksi su večeras na svom parketu slavili pobjedu rezultatom 107:95.

Phila je, ipak, nešto bolje otvorila susret i već polovinom prve dionice stigla do +10. Ipak, domaći do kraja ovog perioda uspijevaju smanjiti deficit i u drugu četvrtinu ući sa samo dva poena zaostatka (28:30).

Bucksi su bili nešto bolji u drugoj četvrtini. Uspjeli su doći do blage prednosti, pa su na poluvremenu vodili sa 55:53.

Gosti su polovinom treće dionice ponovo stigli do vodstva, ali je ono potrajalo vrlo kratko. Bucksi počinju sa puno boljom igrom, vaćaju se u prednost, da bi u četvrtoj četvrtini konačno prelomili susret i na kraju stigli do sigurne pobjede.

Buckse je predvodio sjajni Giannis Antetokounmpo sa 31 poenom, 18 skokova i šest asistencija. Odličnu partiju je pružio i Khris Middleton koji je susret završio sa 19 poena, sedam skokova i šest asistencija na svom kontu.

Kod 76ersa je najefikasniji bio hrvatski košarkaš Dario Šarić koji je upisao 19 poena i devet skokova.

U susretu koj je počeo u istom terminu Memphis Grizzliesi su zahvaljujući sjajnom finišu prvog poluvremena i sigurnoj igri u nastavku savladali Phoenix Sunse sa 120:109.

Grizzliese je do pobjede predvodio Tyreke Evans koji je ubacio 27 poena, dok je kod Sunsa najefikasniji bio TJ Warren sa 24 peona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi