Cousins otpušten iz Rocketsa, slijedeća destinacija Lakersi?
Foto: EPA

Popularni Boogie opet mijenja klub

Cousins otpušten iz Rocketsa, slijedeća destinacija Lakersi?

Los Angeles Lakersi suočili su se s nezgodnom ozljedom Antonia Davisa koja će ovog sjajnog krilnog centra od terena odvojiti barem mjesec dana. 

Izostanak popularnog 'Obrve' natjerao je čelnike Lakersa da potraže zamjenu za njega.

Tako bi članom NBA prvaka opet mogao postati DeMarcus Cousins koji se prije koji dan razišao s Houston Rocketsima koji su objavili kako na poziciji centra traže drugo rješenje. Cousins je igrao solidno od početka sezone u Houstonu gdje je bilježio 9,6 poena i 7,6 skokova u prosjeku. Cousins je u dresovima New Orleansa i Sacramento Kingsa bio jedan od najboljih NBA centara posljednjih godina dok na red nisu došle preteške ozljede. 

Cousinsu su tako u kratkom vremenskom periodu pukli i prednji križni ligamenti ali i Ahilova tetiva, a ostane li zdrav mogao bi biti ozbiljno pojačanje za Lakerse. 

Top Komentari

epa
odlican igrac tacno onakav koji je potreban Lakersima jer mark gasol nije uspio nadomjestiti Howardov odlazak.. Volio bih kada bi ga uspjeli angazovati i da osvoji prsten toliko se muci i zeli da osvoji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi