DeMarcus Cousins potpisao za Houston Rocketse
Nekoć sjajni centar opet će pokušati oživjeti karijeru (Foto: EPA)

Ostane li zdrav mogao bi biti veliko pojačanje

DeMarcus Cousins potpisao za Houston Rocketse

Ne tako davno jedan od najboljih visokih igrača lige pridružit će se Houston Rocketsima.

DeMarcus Cousins je realno bio zvijer od košarkaša. 

Pokretljivi i snažni centar je u Sacramento Kingsima te New Orleans Pelicansima bio zasigurno jedan od najdominantnijih centara lige no onda su došle teške ozljede i to jedna za drugom. Kada je 2018. godine prešao u Golden State počele su njegove nevolje. Pucanja prednjih križnih ligamenata na koje se nadovezala još teža ozljeda, ruptura Ahilove tetive sunovratile su karijeru ovog fantastičnog košarkaša na samo dno. Proteklu sezonu proveo je na rosteru Lakersa za koje praktički nije zaigrao ni minute. 

Houston Rocketsi kockali su se i potpisali ugovor s Cousinsom na godinu dana. Ukoliko DeMarcus bude zdrav i bude li barem na pola onog što je bio u dresu Kingsa bit će to pogodak za tim iz Texasa koji je nakon što je protekle sezone tradeovao Clinta Capellu igrao praktički bez ijednog klasičnog centra te je eliminiran u play - offu od Lakersa.

Top Komentari

dinass
Trebali su ostaviti Kapelu, bio je idealan za njih
4 0
prometej
Došao po prsten
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi