Lakersi otpustili DeMarcusa Cousinsa
Foto - EPA

Šok za sjajnog centra

Lakersi otpustili DeMarcusa Cousinsa

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi otpustili su DeMarcusa Cousinsa.

Ovaj 29-godišnji centar došao je u Lakerse prošlog ljeta, ali zbog teške povrede ligamenata koljena nije odigrao nijedan zvanični meč za tim iz Los Angelesa.

Iako je bio na putu oporavka, te se očekivalo da pomogne Lakersima u doigravanju, rukovodstvo kluba je odlučilo da mu uruči otkaz i njega nećemo gledati u dresu Lakersa.

Na ovaj potez čelnici ekipe iz Grada Anđela su se odlučili kako bi otvorili prostor za potpis Marieffa Morrisa iz Detroit Pistonsa. On je danas dogovorio otkup ugovora s Pistonsima i ubrzo će potpisati ugovor s Lakersima.

Cousins je u NBA karijeri najbolje dane imao u Sacramento Kingsima. Bio je među najdominantnijim centrima lige, ali su zatim uslijedile povrede.

Nizale su se jedna za drugom i zaustavile su njegov dodatni napredak, a sada je došao i prvi otkaz.

Pored Kingsa Boogie je igrao još za New Orleans i Golden State, a u karijeri je na prosjeku od 21.2 poena i 10.9 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi