Čovjek koji je igrao košarku života zaražen koronavirusom

Neslužbene informacije

Čovjek koji je igrao košarku života zaražen koronavirusom

Kako javljaju američki mediji, još jedan NBA igrač zaražen je koronavirusom. 

Nakon zvijezda Utah Jazza Rudyja Goberta i Donovana Mitchella, red je došao i na košarkaša Detroit Pistonsa Christiana Wooda.

Wood je prije samo sedam dana čuvao Goberta u međusobnom duelu Jazza i Postonsa pa se pretpostavlja da je tako i dobio virus.

Associated Press prenosi kako se košarkaš osjeća dobro i to iz izvora koji je ostao anoniman. Informaciju da Wood ima koronavirus još niko iz kluba nije potvrdio.

Zanimljivo, Wood je u noći kada je čuvao Goberta i obrnuto, bacio 30 poena i dodao 11 skokova što mu je bila jedna od najboljih partija karijere. Ipak, sigurno da bi to sada mijenjao za zdravlje.

Osim toga, treba reći da je on prije pauze igrao košarku žvota jer je u posljednjih 16 mečeva prosječno bilježio 21,6 poena uz 9,1 skokova. U sezoni je na prosjeku od 13,1 poena i 6,3 skokova.

Pistonsi su prije nekoliko dana obavijestili javnost kako su svi njihovi igrači u samoizolaciji i pod nadzorom doktora.

Top Komentari

Chupy
Covjek kao stijena, zdrav, mlad. Nece ni osjetiti da je zarazen uopste a bit ce izlijecen. Ono je problem za stare, bolesne osobe, njih nazalost ubije.
4 1
Realan_Samo
Boli nas više ocm, ebola kad je bila u Africi svaki drugi zaraženi umirao i nije ovolika panika bila, doduše bila je samo u Africi, pa svijet boli ***** za Afriku, nek su bogate guzonje sigurne, to je bitno **** siromašne, vise od gladi umre dnevno ljudi, nego što se zarazi od korone
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi