Čovjek za kojeg nikada niste čuli 25 godina je bio na platnom spisku NBA tima

Život piše čudne priče

Čovjek za kojeg nikada niste čuli 25 godina je bio na platnom spisku NBA tima

Midhat Šljivak

Čak ni oni najveći ljubitelji košarke ne mogu se pohvaliti da su čuli za ime Luther Wright.

To i nije nikakvo čudo jer je profesionalna karijera ovog košarkaša trajala veoma kratko. Izbor prve runde Utah Jazza iz 1993. godine nastupio je u samo 15 utakmica sa prosjekom od 1.3 poena i time se njegova NBA priča završila

Nikada više Lurher Wright nije kročio na parkete najjače košarkaške lige svijeta. Psihički problemi su ga odvojili od sporta, a u januaru 1994. godine policija ga je pronašala kako potpuno izgubljen kantama za smeće razbija stakla na automobilima.

Wright je završio u ustanovi za mentalno zdravlje. Dijagnosticiran mu je bipolarni poremećaj, ali ga usprkos svemu Wright nije ostao bez novca.

Njegov ugovor kojeg je dogovorio sa Utah Jazzom omogućio mu je da 25 godina prima 153.000 dolara na godišnjem nivou. Taj ugovor je okončan tek 1. jula 2019. godine što znači da je Wright imao sasvim solidna primanja za pristojan život u SAD-u.

Ipak, dosta tog novca je trošio na kokain. Postao je ovisnik i često je upadao u nevolje i živio je na ulici čak 10 godina.

Wright je na kraju srećom uspio da pobijedi psihičke probleme, ali i ovisnost. Osjeća se sasvim dobro i dobio je posao na univerzitetu Seton Hall kojeg je pohađao.

Život piše itekako zanimljive priče, a priča ovog 218 centimetara visokog košarkaša je zaista nevjerovatna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti